duminică, 1 iulie 2012

ENIGME PENTRU CARE EXISTA SAU NU EXISTA UN RASPUNS.

Multe informatii sunt furnizate pe internet si la televizor despre imagini la care s-au cautat raspunsuri logice despre cum s-au format, de ce au aparut, de ce se afla aici, acolo, de ce arata asa, cum pot influenta ele mediul, insa nu s-au gasit raspunsuri care sa ii multumeasca pe cercetatori . Aceste ciudatenii  stau mărturie în faţa ochilor noştri şi pledează.
Am cautat si ales poze frumoase, care pun in evidenta ciudateniile si frumusetea naturii.


Moeraki Boulders Noua Zeelanda
Acesti bolovani sunt perfect sferici si mari, nu se stie inca cum s-au format. Aceste pietre se intind fie imprastiati, fie la gramada de-a lungul plajei. Am aflat ca in zona Feleacului – Cluj Napoca si multi kilometri imprejur – pietre asemanatoare, ca forma sferica, se numesc Oolite de Feleac si  sunt, adesea, scosi din sol si postati la porti si in curti de vile.





Goblin Valley, SUA - Utah
Ne incanta cu un peisaj foarte ciudat, un "peisaj extraterestru in Goblin Valley", spun cercetatorii la care nu au gasit raspunsuri si nu au putut intelege de ce rocile arata in felul acesta. Forma lor neregulata este ciudata, arata ca niste ciuperci de dimensiuni diferite.:))



Ochiul Africii Mauritania
Este cunoscuta si sub denumirea de Structura Richa, iar cercetatorii nu pot explica cum s-a format roca in forma actuala in zona respectiva din Mauritania . Multi presupun ca acum 1 milion de ani am fost vizitati de extraterestii care au folosit zona ca pista de zbor, iar eu cum nu cred in extraterestii, sunt de parere ca atunci cand un mister nu poate fi elucidat, toti sar si dau vina pe omuleti verzi. Am gasit informatii cum ca la inceput a fost considerat craterul unui meteorit, cu un diametru de 50 de kilometri, care nu ar putea sa nu fie altceva decat un afloriment stancos produs prin eroziune, sau un dom vulcanic, un artefact geologic situat in mijlocul desertului.


Giant's Couseway
Una dintre principalele atractii din Irlanda este Calea Gigantilor. Aceste roci s-au format in mod natural, unii cercetatori sustin ca reprezinta urmarea  unei erupții vulcanice care a avut loc acum circa 60 de milioane de ani, altii nu se pronunta. Arata ca si blocurile unui oras pozate de la distanta, iar cea mai inalta coloana este de 12m.


Rosin Split Apple Rock - Noua Zeelanda
Aceasta piatra uriasa a fost despicata in doua parti simetrice, motivul si cauza ramanand un mister. Atat grosimea, cat si inaltimea pietrei sunt mari, ma gandesc la forta mare exercitata asupra ei.


Mono Lake California
Format acum 800,000 de ani in urma prin retragerea oceanului, Mono Lake este unic in lume pentru micro-organizmele care s-au dezvoltat aici.Oamenii de stiinta au gasit si izolat aici o bacterie care cica se hraneste cu o combinatie de lumina si arsenic si se inmultesc cu ajutorul unei substante care este foarte toxica pentru orice alta forma de viata. De asemenea, cercetatorii au asemanat aceste bacterii cu plantele, care sunt fotosintetice si folosesc lumina soarelui, transforma bioxidul de carbon in hrana, iar in urma acestui proces nu foloseste apa cum ar trebui, ci arsenicul.





Valea Mortii, SUA
Initial aventurierii si apoi oamenii de stiinta au fost socati de ciudatele urme de pe nisip lasate in urma pietrelor, aparent fara nicio explicatie. Uriasul desert de aproape 800 de kilometri patrati parea sa fie martorul unor fenomene ciudate care facea ca rocile uriase, unele de cateva sute de kilograme, sa se miste in voie de lungul vailor nisipoase, lasand urme drepte sau in zig-zag ce se intind pe o suprafata mare. Am tot cautat videori sa vad cum se misca aceste pietre, dar nu am gasit niciunul. Ma gandesc..oare este adevarat ca ele se misca singure, sau este doar o speculatie? Daca s-ar misca singure, ar aparea si videouri. Stiu ca e greu! Nu stii momentul in care se misca, dar, traim in era inventiilor si o camera care sa urmareasca acest fenomen se poate amplasa.


Padurea de Piatra - China
Shilin sau “padurea de piatra” este un exemplu impresionant al topografiei carstice. Rocile sunt din calcar, fapt ce a permis eroziunea de catre apa de la suprafata. “Padurea de piatra” este cunoscuta inca din timpul dinastiei Ming, drept “Prima minune a lumii”






Contact me: girl.pearl12@yahoo.com
:***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu