marți, 4 septembrie 2012

Melci de la Marea Neagra

Am primit de la o prietena cativa melci, numiti Rapana Thomasiana culesi de pe malul Marii Negre, in urma  unei furtuni. Lucky her! Imi plac foarte mult scoicile, mereu cand merg la mare caut printre diguri si de-a lungul malului ce e mai bun, insa rar gasesc ceva frumos, de cele mai multe ori sunt crapate, ori uracioase...
Oricum, m-am bucurat de cele primite si m-am gandit sa le dau stralucire, prin aplicarea unui lac de unghii transparent, dupa ce le-am curatat bine cu apa. Clar se vede o imbunatatire!



BEFORE:
 Aceasta fotografie a fost facuta inainte de proces, se vede ca sunt prafuite, fara nicio stralucire.

AFTER:
 Dupa ce le-am curatat bine cu apa, am aplicat lacul de unghii transparent(un proces usor migalos, insa mie imi place si am rabdare), le-am lasat sa se usuce, iar rezultatu este acesta. Se vede diferenta, nu?

POZE CU TOTI MELCII - UNELE DATE CU LAC, ALTELE NU




2 comentarii:

  1. Hei! Astea nu sunt scoici, e o specie de melc, Rapana Thomasiana il cheama :) Nu sunt specifici Marii Negre, ei au venit transportati pe calele navelor din Oceanul Pacific prin anii '60 si cand au ajuns aici au fost atacati de scoica carnivora Mya Arenaris. Insa, in mijlocul avantului economic (comunist) al Romaniei, Marea Neagra a fost poluata foarte puternic, Mya Arenaris a avut de suferit si astfel acest melc a putut sa se dezvolte din nou foarte mult si astazi populeaza toate plajele Marii Negre :)

    Si mie imi place foarte mult sa "pescuiesc" pe plaja scoici si melci, cu cat mai mici, dar mai detaliati, cu atat mai bine :)

    Sa te bucuri de ei! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar nu stiam de unde provin. Multumesc pentru informare, am invatat ceva nou de la tine si ma scuzi pentru greseala facuta. :*

      Ștergere